Dodon a semnat decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate. Liderii de partide, interzişi în Consiliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a semnat vineri, 10 martie, un decret de formare a Consiliului Suprem de Securitate într-o nouă componenţă. Şeful statului anunţă că pentru prima dată s-a luat decizia ca liderii de partide să nu fie incluşi în componenţa consiliului.

„În componenţa noului Consiliu Suprem de Securitate au fost incluse persoane care, potrivit legislaţiei în vigoare, fac parte, din oficiu, din acest for, precum şi persoane din cadrul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.
În perioada imediat următoare, va fi desfăşurată prima şedinţă a Consiliului în noua formulă, iar unul dintre subiectele prioritare de pe ordinea de zi este investigaţia furtului miliardului”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ care analizează activitatea ministerelor şi departamentelor în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă preşedintelui Republicii Moldova recomandări în  probleme de politică externă şi internă a statului.

Din Consiliu fac parte preşedintele ţării, prim-ministrul, ministrul Apărării,  ministrul  Afacerilor Externe, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Securităţii Naţionale, ministrul Finanţelor, şeful Marelui Stat Major al Forţelor Armate, şeful Departamentului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale şi secretarul Consiliului Suprem de Securitate.

image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite