Dodon, la Sankt Petersburg: În ţara noastră, Putin a fost şi rămâne cel mai influent lider de stat din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 27 aprilie, la Sankt Petersburg, cu guvernatorul Gheorghi Poltavcenko. În cadrul discuţiilor, oficialii au abordat „un spectru larg de probleme ce ţin de relaţiile moldo-ruse pe plan naţional şi regional”. Şeful statului nu a ezitat să transmită laude la adresa liderului de la Kremlin.

„Am atenţionat că majoritatea poporului Moldovei se pronunţă pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. În ţara noastră, Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămîne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele a subliniat „că raporturile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă înregistrează o dezvoltare eficientă şi rezultativă la nivel de şefi de stat, inclusiv la nivel de regiuni”. 

„Sunt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfăşura în ţara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaşte un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state”, a menţionat ţeful statului.

Acesta a „subliniat interesul Republicii Moldova pentru obţinerea unei informaţii cât mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice”.

„Şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statutul de observator în cadrul acestei structuri”,a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite