Dodon s-a întâlnit cu Kozak şi sugerează că e timpul ca şi Guvernul Maiei Sandu să se implice în discuţiile cu Moscova: „S-a acumulat un număr mare de chestiuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei de lucru în Federaţia Rusă, Igor Dodon a avut o întrevedere luni, 2 septembrie,  vicepremierul rus Dmitrii Kozak. Cei doi au discutat despre pregătirile pentru organizarea şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, preconizată pentru 19 septembrie curent, precum şi chestiuni care ar putea fi incluse în agenda şedinţei.

Igor Dodon a accentuat că în agenda bilaterală moldo-rusă s-a acumulat „un număr mare de chestiuni ce necesită implicarea neîntârziată a reprezentanţilor Guvernului Republicii Moldova”. 

„Este vorba, inclusiv, despre eliberarea autorizaţiilor de transport, livrările de conserve şi produse vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă. Totodată, am menţionat faptul că, datorită înţelegerilor obţinute cu partea rusă, în primele şase luni ale acestui an, a crescut semnificativ volumul de fructe şi legume moldoveneşti, care au fost exportate (pe piaţa rusă), inclusiv: mere – cu 35%, conserve – 31%, producţie vinicolă – 42%”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că în urma recentei vizite în Moldova a experţilor Serviciului Federal pentru Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară („Rosselihoznadzor”) şi ai Serviciului Federal pentru Supraveghere în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi bunăstării populaţiei („Rospotrebnadzor”), va fi extinsă lista mărfurilor moldoveneşti, atât a legumelor şi fructelor, cât şi a producţiei vinicole – pentru export pe piaţa rusă.

„În mod separat, am discutat chestiuni ce ţin de asigurarea livrărilor neîntrerupte de gaze ruseşti în Republica Moldova, precum şi posibilitatea de a oferi reduceri de preţ pentru gazele naturale livrate în Moldova de Federaţia Rusă. De asemenea, l-am informat pe domnul Kozak despre modul în care decurge organizarea celei de-a doua ediţii a Forumului economic moldo-rus, care va avea loc la Chişinău, în perioada 20-21 septembrie 2019”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite