Dodon respinge candidatura lui Eugen Sturza la Ministerul Apărării: Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon afirmă că nu va susţine candidatura majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Potrivit lui, Eugen Sturza este o persoană incompetentă şi are un trecut dubios în Guvernul condus de către Vlad Filat şi Guvernul Leancă.

„Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are şi o experienţă dubioasă în cabinetele Filat şi Leancă”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele susţine că Armata Naţională aşteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită şi profesionistă, care cunoaşte specificul managementului militar. 

În acest context, şeful statului anunţă că veni în curând cu propria candidatură la această funcţie.

„De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniştri unionişti impuşi prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă. Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă şi responsabilă, apolitică”, a mai menţionat Dodon.

Chiar dacă Constituţia îl obligă pe preşedintele ţării să accepte candidatura Parlamentului la funcţia de ministru în caz că deja a refuzat-o o dată, Dodon dă asigurări că nu o va accepta oricum, dacă „Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”. 

Vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, este candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut marţi, 12 septembrie, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite