Dodon respinge acuzaţiile lui Şor şi afirmă că acesta acţionează la comanda lui Plahotniuc: „Este o provocare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Igor Dodon afirmă că acuzaţiile lansate la adresa sa de către Ilan Şor sunt o provocare, care nu merită luată în serios. Preşedintele a dat de înţeles că Şor acţionează la comanda lui Vlad Plahotniuc, iar scopul acesteia este de a-l denigra pe şeful statului şi în aşa mod să fie afectată şi imaginea socialiştilor.

„Nici la veceu nu se duce fără acordul Partidului Democrat şi al lui Plahotniuc. Lui i-au dat o sarcină că trebuie de lovit în preşedint în speranţa că va cădea reitingul socialiştilor. Pentru asta s-a făcut totul. Asemenea provocări vor fi şi în continuare. Noi vedem că toate sondajele arată că socialiştii vor câştiga alegerile”, a declarat Igor Dodon la o emisiune la AccentTV.

Dodon a recunoscut că îl cunoaşte pe Şor din 2009 şi că a avut relaţii bune cu familia acestuia şi chiar au participat împreună la anumite evenimente.

Referitor la afirmaţiile că Dodon a zburat cu avionul privat al lui Şor spre anumite destinaţii, preşedintele a recunoscut şi acest fapt, dar a precizat că invitaţia a fost făcută nu de către Şor, dar de către alte persoane.

Totodată, Dodon a respins acuzaţia că a fost finanţat de Şor.

Candidatul Partidului Şor la funcţia de deputat în circumscripţia Orhei pentru alegerile din 24 februarie, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, susţine că Igor Dodon l-ar fi ameninţat pe el, dar şi familia sa, prin intermediul unor cunoscuţi comuni, că va apela la relaţiile sale din Federţia Rusă pentru a deschide dosare penale membrilor familiei Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite