Dodon: PSRM trebuie să preia puterea pentru a pune capăt dezastrului care s-a instaurat în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon participat în seara de vineri, 26 octombrie, la o şedinţă a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, la care a fost prezentă conducerea formaţiunii. Preşedintele a comunicat că a discutat mai multe subiecte ce ţin de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit lui Igor Dodon, a fost abordat şi subiectul privind „definitivarea listei candidaţilor socialişti pe circumscripţiile uninominale, precum şi cu privire la mitingul de amploare care se va desfăşura în data de 18 noiembrie la Chişinău”.

„Am reiterat faptul că alegerile parlamentare respective sunt decisive pentru viitorul ţării noastre, iar PSRM trebuie să depună toate eforturile în vederea obţinerii unei victorii sigure, pentru a prelua puterea şi a pune capăt dezastrului care s-a instaurat în Moldova”, a afirmat şeful statului într-o postare pe Facebook.

Anterior, Igor Dodon a afirmat că ar putea să candideze pe listele electorale ale Partidului Socialiştilor la parlamentarele din 24 februarie 2019. Potrivit lui, legislaţia nu-i interzice acest lucru, ba chiar îi permite să facă şi agitaţie electorală fără să fie suspendat din funcţie.

„Partidul socialiştilor este un partid pro-prezidenţial. Probabilitatea este mare că eu voi candida pe listele acestui partid”, explica Dodon într-un interviu pentru Adevărul.

Pe de altă parte, şeful Legislativului, Andrian Candu, dă asigurări că Igor Dodon nu va putea să candideze pe listele Partidului Socialiştilor în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pentru că legislaţia i-ar interzice acest lucru. Afirmaţia speakerului vine în contextul anunţului făcut anterior de preşedintele ţării, care spunea că nu exclude că va fi pe listele socialiştilor, subliniind că legislaţia îi permite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite