Dodon propune confiscarea bunurilor judecătorilor vinovaţi de condamnările la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon consideră că este necesar un mecanism prin care apartamentele şi maşinile judecătorilor care se fac vinovaţi de condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului să fie încasate în folosul statului, transmite IPN.

„Haideţi să vedem ce judecători au luat decizia respectivă. Ei sunt. Şi acestor judecători – de confiscat toate activele, în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânşii, pe dânşii, pe soacră pe cine mai scriu ei apartamentele şi maşinile – pe amante şi aşa mai departe. Haideţi să ne clarificăm, haideţi să facem un mecanism”, menţionează şeful statului într-un fragment dintr-o nouă ediţie a emisiunii pe youtube „Preşedintele răspunde”, care va fi difuzată vineri.  

În cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Ion Chicu a solicitat să fie făcute rectificări la bugetul de stat pentru anul curent, astfel încât finanţarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 să fie redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi ar urma să fie achitaţi de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunţate în 2011, dar nota de plată pentru care a ajuns abia acum la Guvern. Până pe 15 martie, ministrul justiţiei Fadei Nagacevschi trebuie să vină cu un mecanism clar de înaintare a acţiunii în regres în privinţa judecătorilor care emit decizii pentru care Moldova e condamnată la CEDO.

https://www.ipn.md/ro/presedintele-propune-confiscarea-bunurilor-judecatorilor-vinovati-de-condamnaril-7965_1071645.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite