Dodon: Vă promit că după prezidenţiale vom veni cu o iniţiativă de reducere cu 1/3 a numărului de deputaţi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon promite că, după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, dânsul va veni cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei în vederea reducerii numărului de deputaţi în Parlament cu 1/3.

„Numărul de 101 de deputaţi a fost stabilit în Constituţia Republicii Moldova la începutul anilor 90. Noi atunci eram 4.500.000 de cetăţeni. În decurs de 28 de ani, 1/3 a plecat din ţară, dar numărul de deputaţi a rămas tot 101. Logic, dacă suntem mai puţini oameni de ce întreţinem mai mulţi „nacealnişi”. Eu susţin că trebuie redus numărul de deputaţi cu cel puţin 1/3”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Preşedintele răspune”.

Dodon a precizat că acest lucru poate fi realizat doar prin modificarea Constituţiei.

„Îi real de modificat astăzi Constituţia? Noi nu avem 67 de mandate în Parlament pentru acest proiect, dar eu vă promit  că imediat după alegerile prezidenţiale, noi vom veni cu modificări destul de conceptuale în Constituţie în ceea ce ţine de numărul deputaţilor şi de alte elemente care trebuie actualizate. Dacă începem astăzi cu modificarea Constituţiei, o să înceapă iar tot felil de speculaţii. După alegeri prezidenţiale, aveţi cuvântul meu -  venim cu o iniţiativă de micşorare a numărului de deputaţi”, a mai spus preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite