Dodon a primit în dar de la Putin harta Moldovei Mari. Liderul de la Chişinău: Rusia s-a grăbit în 1812 să pună frontiera pe Prut. Putea să pună graniţa Moldovei istorice VIDEO

Igor Dodon explică strategia prin care doreşte să mute graniţa dintre România şi Republica Moldova

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a dăruit preşedintelui Igor Dodon, marţi, 17 ianuarie, în cadrul întrevederii de la Moscova, harta Moldovei Mari din 1790, după războiul ruso-turc, desenată de cartograful italian Bartolommeo Borghi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe mine mulţi jurnalişti români mă întreabă: de ce noi spunem că România este rea? Rusia nu e rea?                 Eu le spun că Rusia la fel a procedat rău. În anul 1812, s-au grăbit să semneze pacea de la Bucureşti şi au pus frontiera pe Prut. Puteau pune frontiera Moldovei istorice, atunci ţara noastră era să fie integră”, a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, Igor Dodon i-a dăruit lui Putin, în semn de prietenie între poporul moldovenesc şi rus, o statuie reprezentându-i pe ţarul Petru I şi domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările