Dodon, în vizită la Bruxelles. Agenda preşedintelui include întrevederi cu mai mulţi oficiali de rang înalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 6 - 7 februarie. Şeful statului va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni de rang înalt.

Fostul purtăror de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban, a anunţat că toate întrevederile lui Dodon vor avea loc în ziua de 7 februarie.

Astfel, Igor Dodon se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. De asemenea, preşedintele va avea o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini.

Alte întrevederi preconizare sunt cu:

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Amintim că anterior Igor Dodon declarase că „vom discuta despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar şi despre deficienţele şi lacunele care sunt evidente după doi ani de implementare. I-am transmis dlui Ambasador proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova, acord care intenţionez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică şi care nu contravine Acordului de Asociere cu UE.
Moldova trebuie să menţină relatii bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, să colaboreze şi cu Estul şi cu Vestul în interesele cetăţenilor Republicii Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite