Dodon se va plânge de România la ONU: Întreprinde acţiuni ce reprezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de miercuri, 7 martie, a fost abordată şi situaţia din jurul evenimentelor unioniste din Republica Moldova. Igor Dodon a anunţat că se va adresa Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), dar şi Consiliului Europei pentru a afla poziţia acestor instituţii faţă de acţiunile României.

Igor Dodon a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că în timpul cel mai apropiat va adresa o scrisoare oficială către ONU şi Consiliul Europei. 

„În aceste organizaţii noi suntem membri, şi Republica Moldova, şi România. Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de state, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprinde acţiuni care reprezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, eu vreau să aflu care este poziţia partenerilor noştri externi”, a afirmat preşedintele ţării.

Şeful statului a vorbit şi despre declaraţiile simbolice de unire semnate de către mai mulţi primari şi consilieri locali din ţară, subliniind că aceştia vor fi traşi la răspundere, însă mai întâi trebuie modificată legislaţia penală.

De aceea, Dodon a comunicat că, în scurt timp, va fi elaborată o iniţiativă legislativă în acest sens şi înaintată Parlamentului spre adoptare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite