Dodon: Plahotniuc vrea să demoleze Preşedinţia şi să facă administrare externă ca în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon s-a arătat revoltat de ultimile intenţii ale democraţilor, în mod special în ceea ce priveşte limitarea atribuţiilor şefului statului în domeniul Apărării. Preşedintele afirmă că Vlad Plahotniuc controlează toate instituţiile de stat, iar pe motiv că nu poate controla Preşedinţia, acesta ar fi decis să o demoleze prin lipsirea şefului statului de mai multe competenţe.

„Ceea ce vedem noi în ultimul timp, că cei care controlează Guvernul şi Parlamentul, dar nu au controlat şi nu pot controla Preşedinţia, ei încearcă să demoleze instituţia prezidenţială. Mai clar: Plahotniuc, în interesele americanilor poate, vrea să facă administrare externă ca în România. Acolo toate instituţiile de forţă sunt sub conducerea americanilor”, a subliniat Igor Dodon într-un briefing de presă miercuri, 13 septembrie.

Potrivit preşedintelui, Vlad Plahotniuc „controelază Guvernul, el controlează majoritatea parlamentară, nu controlează Preşedinţia. Ce a decis să facă? Să excludă toate prerogativele, pentru ca să nu-i încurce să facă ceea ce-i impun americanii şi europenii”. 

Dodon a mai precizat că revolta populară este ultima soluţie, dar la care nu ar vrea să apeleze decât în cazuri extreme.

„Nu exclud că la o anumită etapă o să mergem pe formula nepromulgării a niciunei iniţiative a majorităţii parlamentare, nicio lege. Nu exclud că vor fi şi alte lucruri”, a adăugat preşedintele.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că în curând ar putea fi modificată legislaţia în domeniul Apărării, în aşa fel care preşedintele ţării, care este şi comandantul suprem al Forţelor Armate, să nu mai aibă posibilitatea să interzică plecarea militarilor moldoveni la exerciţiile din afara ţării, precum a făcut-o şi recent în cazul exerciţiilor ce urmau să aibă loc în Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite