Dodon se opune rezoluţiei înregistrate la ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria: Scopul nostru este păstrarea păcii şi stabilităţi pe Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon nu e mulţumit că, la insistenţa Chişinăului, secretariatul ONU a înregistrat proiectul de rezoluţie înaintat de Moldova privind retragerea trupelor ruse din Transnistria. Preşedintele consideră că această acţiune reprezintă „o campanie PR ieftină”.

„Ţin să subliniez încă o dată că discutarea acestei probleme în maniera sfidătoare, pe care şi-o permite actualul Guvern, va duce doar la agravarea poziţiilor Chişinăului, inclusiv din perspectiva realizării cât mai rapide a reglementării conflictului transnistrean”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a reiterat „importanţa semnificativă a operaţiunii de pacificare de pe Nistru în calitate de garanţie a păcii şi securităţii cetăţenilor, aceasta fiind un element important al programului de realizare a măsurilor de consolidare a încrederii şi al acordurilor încheiate în formatul „5+2” în perioada ultimilor doi ani. Aceste acorduri au deschis perspective pentru revenirea agendei politice în procesul de negocieri”.

„Vreau să amintesc că actuala majoritate parlamentară şi Guvernul, ambele controlate de Partidul Democrat, îşi trăiesc ultimele luni şi nu se bucura de încredere din partea majoritatii cetatenilor Republicii Moldova. Anume de aceea, câţiva funcţionari din interiorul ţării şi patronii acestora din exterior au pus la cale o campanie PR ieftină, folosind platforma ONU, campanie ce vizează în exclusivitate agravarea situaţiei din Republica Moldova şi afectarea serioasă a relaţiilor moldo-ruse”, a precizat Dodon.

Preşedintele spune că este convins că „probleme de atare importanţă – retragerea contingentului militar rus, evacuarea (reciclajul) armamentelor şi muniţiilor – trebuie să fie discutate cu Parlamentul legitim al Republicii Moldova şi cu Guvernul legitim al Republicii Moldova, care vor fi formate în lunile imediat următoare după scrutinul parlamentar”.

„Scopul nostru este păstrarea păcii şi stabilităţi pe Nistru, consolidarea suveranităţii, independenţei, neutralităţii şi a integrităţii teritoriale a ţării, precum şi asigurarea dezvoltării şi prosperării Republicii Moldova”, a conchis Dodon.

Amintim că proiectul de rezoluţie menţionat va fi examinat pe 22 iunie în cadrul Adunării Generale a ONU.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite