Dodon nu vrea ca integrarea europeană să devină vector de dezvoltare al ţării: Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon se opune iniţiativei democraţilor de a modifica Legea Supremă prin introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării” şi consideră că nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituţie.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri şi vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului e de părere că modificarea Constituţiei este în detrimentul echilibrului din societate.

„Moldova azi este deja divizată între diferiţi vectori geopolitici şi între diferite concepte de dezvoltare a ţării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare şi dezvoltare”, a opinat preşedintele.

El susţine că pledează pentru echilibru social şi în relaţiile externe, faţă de Est şi Vest, şi pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu Legea Supremă a ţării.

„Nici fracţiunea socialiştilor din Parlament, nici eu ca preşedinte, nu vom susţine şi nu vom semna iniţiativa democraţilor de a introduce modificări în Constituţia ţării”, a subliniat Dodon.

Potrivit lui, alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine şi ce doresc cetăţenii şi nu trebuie modificată Constituţia acum, în grabă, fără consens social larg şi pe sfârsit de mandat politic.

Majoritatea parlamentară ar urma să voteze în această săptămână proiectul de lege ce prevede modificarea Constituţiei, prin introducerea sintagmei „Orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”. Anunţul a fost făcut marţi, 9 octombrie, de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite