Dodon: Nu vom anula Acordul de Asociere cu UE. Nu avem nevoie de un Maidan aici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, îşi schimbă retorica în ceea ce priveşte Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova. Dacă anterior socialistul declara că pledează pentru denunţarea Acordului, pe motiv că din punct de vedere economic Moldova are de pierdut, într-un interviu pentru Interfax (Rusia) din 22 noiembrie, Dodon declară că nu va denunţa Acordul.

„Partidului Socialiştilor, din partea căruia eu am fost ales în calitate de preşedinte al ţării în alegerile prezidenţiale, pledează deschis pentru integrarea euroasiatică. Partidul nu va renunţa la acest obiectiv. Noi nu ne putem permite să întrerupem colaborarea cu UE şi să anulăm Acordul de Asociere. Noi nu avem nevoie de un Maidan aici, de aceea vom aborda echilibrat acest subiect. 

În al doilea rând, eu am mai spus-o că fără o cooperare cu Occidentul, noi nu vom supraveţui. Cred că la prima etapa vom propune un memorandum de colaborarea cu Uniunea Euroasiatică, căci acolo nu se vorbeşte nimic împotriva UE şi Acordului de Asociere, ci doar despre relaţiile cu Uniunea Euroasiatică. Iar peste doi-trei ani timpul va arăta ce se va întâmpla cu UE, la ei tot nu e simplu”, a menţionat Dodon pentru Interfax.

Afirmaţiile lui Igor Dodon diferă însă de cele din 15 noiembrie, pentru Izvestia.ru: „Consider că semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greşeală. Indicatorii economici arată că Moldova a pierdut din cauza semnării acestui document. Ea a pierdut piaţa rusească şi nu a primit-o pe cea europeană. Eu şi Partidul socialiştilor vom lupta pentru denunţarea acestuia. Eu pledez deschis pentru integrarea în Uniunea Euroasiatică. Preşedintele nu are atribuţii care să-i permită anularea Acordului de Asociere cu UE. Totuşi, noi putem organiza un referendum pentru a vedea care este opinia cetăţenilor la acest subiect”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite