Dodon, nedumerit de remanierile din Guvern: „Porcul în ajuns nu se îngraşă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon încă stă pe gânduri dacă va semna decretul de numire în funcţie a celor doi noi miniştri din Guvernul Filip. Şeful statului a declarat că va „examina împreună cu colegii” candidaturile respective şi va lua o decizie în acest sens.

Igor Dodon a precizat că pentru dânsul este important „profesionalismul, cunoaşterea domeniului, importanţa din punct de vedere a integrităţii şi afilierea politică”.

„Eu nu exclud că noi am putea să nu acceptăm niciuna din aceste candidaturi”, a subliniat preşedintele.

Dodon e de părere că „tot Guvernul trebuie schimbat” şi că „trebuie să vină un Guvern nou, profesionist, tehnocrat, care se va ocupa de problemele cetăţenilor”.

„Eu nu înţeleg pentru ce ei schimbă acum, pentru că au rămas luni numărate până la aleger şi înainte de Crăciun porcul nu se îngraşă, este o vorbă la moldoveni”, a spus şeful statului la emisiunea „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 18 septembrie, care sunt noile remanieri din Guvernul de la Chişinău, făcute la solicitarea premierului Pavel Filip. 

Democraţii au decis că ministrul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, va fi demisă din funcţie.

La fel se va proceda şi cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului, Liviu Volconovici.

Cele două funcţii guvernamentale vacante ar urma să fie preluate de ex-primarul interimar de Chişinău Silvia Radu, care va fi numită la conducerea Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, şi de Nicolai Ciubuc, care va prelua şefia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite