Dodon: Dacă până la mijlocul lunii iunie nu va fi formată conducerea Legislativului, voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a avut o întrevedere miercuri, 15 mai, cu ambasadorii străini acreditaţi în Republica Moldova. În cadrul dialogului, preşedintele a relatat despre evoluţia evenimentelor de la Chişinău în plan politic, economic şi social.

„Am menţionat că, dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului şi de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele a subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, pentru că există riscuri de stopare a proiectelor investiţionale în infrastructură, apariţia unor riscuri în sistemul bugetar, amânarea creării Guvernului şi a desfăşurării alegerilor locale.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, niciun partid nu a obţinut majoritatea voturilor cetăţenilor, adică 50+1: PSRM - 35 de mandate, PDM - 30, Blocul ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3. 

În aceste condiţii este nevoie de formarea unei alianţe de guvernare. PSRM a anunţat că va forma o majoritate doar cu ACUM sau va merge la anticipate, în timp ce ACUM refuză oficializarea unei alianţe cu PSRM şi se pronunţă pentru un pachet de legi „de deoligarhizare” şi pentru învestirea unui guvern minoritar, condus de ACUM şi sprijinit de PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite