Dodon, după întrevederea cu secretarul general adjunct al NATO: Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu eventuala deschidere a oficiului NATO la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Preşedintele Repubicii Moldova, Igor Dodon, a avut marţi, 7 februarie, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. Dodon a reiterat poziţia Preşedinţiei referitor la faptul că nu trebuie deschis oficiul de legătură NATO la Chişinău, pe motiv că acesta ar împiedica soluţionarea conflictului din Transnistria.

„Noi am avut un schimb destul de detaliat referitor la colaborarea cu Republica Moldova. Noi apreciem unele programe care au fost implementate în Republica Moldova, de exemplu lichidarea stocurilor de pisticide şi alte investiţii care s-au făcut pe unele probleme care deranjează pe majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova. În acelaşi timp, eu mi-am exprimat îngrijorarea mea personală, a Preşedinţiei, în legătură cu eventuala deschidere a oficiului NATO la Chişinău. Noi considerăm că la această etapă, acest pas va crea impedimente în procesul de negocieri pe problema transnistreană. Am venit cu propunerea şi cu solicitarea către doamna secretar general adjunct ca să nu ne grăbim cu deschiderea oficiului NATO. În cazul în care va fi luată o asemenea decizie, deoarece acordurile au fost semnate şi promulgate, până la intrarea mea în vigoare, eu nu exclud că pe viitor vom reveni asupra statutului acestui oficiu în Republica Moldova”, a declarat Dodon la finalul întrevederii cu Rose Gottemoeller, în cadrul unei conferinţe de prese comune.

La rândul ei, Rose Gottemoeller a spus ca Moldova poate conta pe prietenia NATO.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite