Dodon va iniţia discuţii cu PAS, PDM şi Platforma DA: Să nu permitem grupului oligarhic Plahotniuc-Şor-Candu să preia din nou puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon susţine că „lipsa unui număr suficient de voturi pentru majoritatea parlamentară actuală nu reprezintă încă o criză politica şi destabilizare, fiindcă actualul Guvern oricum îşi va continua activitatea şi va face tot ce este necesar pentru oameni în această perioadă de criză, chiar şi în lipsa unei majorităţi politice stabile, dacă se va ajunge la acest lucru”.

„Azi, toată lumea înţelege că deputaţii-transfugi sunt oamenii lui Plahotniuc şi Şor, cumpăraţi cu bani din miliardul furat, iar orice coaliţie cu aceşti transfugi sau cu grupările Candu-Şor înseamnă o coaliţie cu interesele şi scenariile lui Plahotniuc”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

În opinia preşedintelui, „provocarea cea mare pentru forţele politice sănătoase din Parlament este să nu permită grupului oligarhic Plahotniuc-Şor-Candu să preia din nou controlul asupra puterii si să pună ţara în captivitate”.

„Ca să curmăm din rădăcină planurile lui Plahotniuc şi Şor, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM si PPDA să dea dovada de responsabilitate politica, să caute împreună cele mai bune soluţii pentru ca în Parlamentul Republicii Moldova să nu fie instaurat haosul şi anarhia. Oligarhii au încă suficienţi bani din miliardul furat să cumpere deputaţi din toate partidele, nu doar din PDM, dar în acelasi timp numărul deputaţilor integri la acestă etapă este mult mai mare decât al celor care se vând. Iată de ce sunt sigur că există soluţii pentru ca ţara să nu revină la dezastrul în care se afla în urmă cu mai bine de un an de zile”, a punctat Dodon.

Şeful statului a precizat că va acorda tot suportul partidelor antioligarhice şi va susţine orice soluţie care ar asigura stabilitatea ţării şi securitatea cetăţenilor.

„Mă voi opune însă oricărei construcţii politice care s-ar putea face împreună cu partidele lui Şor şi Plahotniuc, cu trasfugii lor cumpăraţi, cei care sunt acuzaţi de implicare în frauda bancară şi alte escrocherii care i-au adus pe oameni la sărăcia în care se află astăzi”, a specificat Dodon.

Igor Dodon a accentuat că sprijină iniţiativa PAS de a fi declanşate alegeri anticipate.

„Aş putea să susţin şi o astfel de propunere dacă se avansează în punerea ei în practică şi dacă avem certitudinea ca o astfel de soluţie este în interesul cetăţenilor. Sunt de acord că avem o problemă serioasă în Parlament, care devine tot mai puţin reprezentativ după ce un număr de deputaţi au decis să-şi trădeze electoratul, existând suspiciuni foarte grave că ar fi fost corupţi de oligarhi”.

Dodon a declarat că „sunt mai multe soluţii prin care putem face faţă acestei crize în interesul cetăţenilor, totul depinde de dialogul care ar trebui să aibă loc între partidele antioligarhice”. 

„Anume din aceste considerente voi iniţia în următoarele zile discuţii împreuna şi/sau separat cu partidele politice antioligarhice din Parlament. Dacă însă se va ajunge la blocarea activităţii actualului Guvern sau la demiterea lui, la lăsarea ţării fără guvernare, responsabili în faţa cetăţenilor vor fi cei care împreună cu Plahotniuc şi Şor au participat la instaurarea haosului şi la punerea în pericol a cetăţenilor”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite