Dodon, la inaugurarea unei biserici: Ortodoxia, biserica, evenimentele religioase constituie una dintre valorile care ne unesc cu cei din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat joi, 24 noiembrie, la Slujba de sfinţire şi inaugurare a unei biserici din raionul Dubăsari, alături de Mitropolitul Moldovei Vladimir.

„Astăzi am participat la primul eveniment în noua mea postură - la Slujba de sfinţire şi inaugurare a unei noi biserici cu hramul în cinstea Sf. Multpătimitorului Împărat Nicolae, pe malul stîng al Nistrului, în localitatea Pohrebea, rnul Dubăsari.

În apropiere este o biserică distrusă atît în timpul războiului din 1941-1945 cît şi în timpul conflictului armat de pe Nistru, care a fost construită în 1912 de către ţarul rus, Nicolai.

Această vizită pe malul stîng al Nistrului poate fi considerată şi ca un demers simbolic pentru reîntregirea ţării noastre. Trebuie să putem vizita liber, ca parte a teritoriului moldovenesc, toate localităţile ţării noastre, de pe ambele maluri ale rîului.

În general, trebuie să înţelegem că sunt mai multe lucruri care ne unesc decît ne separă de concetăţenii noştri din Transnistria. Şi trebuie să punem accent pe ceea ce ne uneşte. Iar ortodoxia, biserica, evenimentele religioase constituie una din aceste valori comune”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite