Dodon i-a spus ambasadorului SUA că vrea „cât mai urgent” crearea unei majorităţi parlamentare sau anunţarea alegerilor anticipate

Dodon i-a spus ambasadorului SUA că vrea „cât mai urgent” crearea unei majorităţi parlamentare sau anunţarea alegerilor anticipate

FOTO presedinte.md

Igor Dodon a avut marţi, 14 mai, o întrevedere de lucru cu ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situaţia internă din Republica Moldova după alegerile parlamentare. Şeful statului a „remarcat tergiversarea procesului de consultări dintre partidele politice”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am subliniat necesitatea creării, cât mai urgent, a unei majorităţi parlamentare legitime şi formării noului Guvern sau dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în cadrul dialogului au fost discutate şi subiecte cu privire la relaţiile bilaterale: „exprimând opinia comună privind necesitatea dinamizării acestora în toate domeniile de interes reciproc”.

„În context, am reiterat convingerea de a continua promovarea unei politici externe echilibrate în raport atât cu Estul, cât şi cu Vestul, ţinând cont de interesele naţionale ale ţării noastre”, a mai spus Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: