Dodon şi Greceanîi au sfidat hotărârea Guvernului? Parlamentul şi Preşedinţia ar fi refuzat să coboare drapelele în bernă pe 23 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, susţine că şefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, preşedintele Igor Dodon, dar şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au ignorat hotărârea Guvernului privind comemorarea, pe 23 august, a victimelor regimurilor totalitare şi coborârea drapelelor de stat în bernă. Munteanu afirmă că Preşedinţia, Parlamentul, şi instituţiile de stat din UTA Găgăuzia nu a coborât drapelele în bernă.

Valeriu Munteanu a accentuat că în baza hotărârii Guvernului din 21 august, prin care prin care data de 23 august a fost declarată zi de doliu naţional – „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare”, toate autorităţile publice au avut obligaţia să coboare în bernă drapelele arborate pe instituţiile de stat.

„Mai multe instituţii de stat, printre care: Preşedinţia cu Igor Dodon, Parlamentul cu Zinaida Greceanîi şi toate autorităţile din UTA Găgăuzia cu Irina Vlah, au sfidat prevederile obligatorii ale acestei HG şi nu au coborât drapele în bernă, în aceste condiţii factorii de decizie de la Preşedinţie, Parlament şi Executivul UTAG cad sub incidenţa art. 322 Cod Contravenţional - Încălcarea modului de folosire a simbolurilor publice, fiind pasibili de răspundere contravenţională, aplicându-li-se amenzi de până 5 mii de lei”, a declarat Valeriu Munteanu într-o postare pe Facebook.

În aceste condiţii, liderul USB a solicitat Ministerului de Interne, condus de Andrei Năstase, pornirea cauzei contravenţionale pe factorii de decizie de la instituţiile sus-numite, dar şi altele dacă vor fi descoperite. 

„În situaţia în care MAI nu dispune de probe şi martori (poate şi de voinţă) solicit atragerea mea în calitate de martor, pentru a proba cele menţionate mai sus. Totodată, având la bază prevederile legii cu privire la petiţionare, solicit ca în termenii prevăzuţi de lege să fiu informat despre acţiunile întreprinse de MAI pe acest caz. Eschivarea MAI de la documentarea conform legii a acestor încălcări va fi considerată ca parte a unui scenariu intern al coaliţiei de guvernare, unde rolurile au fost împărţite de actorii politici, mimându-se în mod deliberat şi orchestrat, procesele ce decurg din H.G. din 21 august”, a mai spus Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite