Dodon, gata să scoată oamenii în stradă: Ei îşi aduc „românaşii“ ca să ne facă nouă probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon e deranjat de faptul că deputatul român Constantin Codreanu a participat la acţiuni de protest vineri, 28 iulie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, menite să blocheze delegaţia lui Dmitrii Rogozin, care nu a mai ajuns în cele din urmă în Republica Moldova. Preşedintele acuză guvernarea că este complice la protestul organizat faţă de vizita oficialului rus.

„Cum se explică faptul că un deputat din Parlamentul României blochează aeroportul din Republica Moldova. Unde s-a mai văzut aşa ceva? Imaginaţi-vă că un deputat rus participa la blocarea aeroportului, ce avea să faceţi voi? Persona non grata îndată îi dădeaţi“. 

În plus, Dodon afirmă că „maşinile oficiale de la Preşedinţie erau stopate şi verificate cine stă înăuntru. Poliţia nu se băga. Vă aduce aminte de ceva lucrul ăsta? Să vă spun unde au avut loc astfel de cazuri? Combatanţii în camuflaje, unioniştii, românii blochează aeroportul şi verifică maşinile delegaţiilor oficiale”.

Dodon a mai adăugat că a fost contactat pe parcursul zilei de azi de către mii de oameni, care iar fi spus că vor să vină la Chişinău să-l susţină.

„Fi-ţi gata. Poliţia şi serviciul de pază nu o să ne apere. Fiţi gata, atunci când o să vă spun să fi-ţi la Chişinău toţi. Eu simt că lucrul acesta se apropie. Se apropie momentul când noi o să trebuiască să-i punem la punct pe fiecare. Altfel ei nu înţeleg. Altfel ei îşi aduc românaşii, unioniştii, ca să ne facă nouă probleme aici. Eu nu am nimic împotriva României, de câte ori am spus, dar nu are ce căuta un cetăţean al României să blocheze instituţiile de stat în Republica Moldova”, a conchis şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite