Dodon îl felicită pe Viktor Orban: Este o dovadă a încrederii depline a cetăţenilor din Ungaria în apărarea şi în promovarea intereselor naţionale ale statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru victoria la parlamentarele de la Budapesta, obţinută de partidul prim-ministrului ungar, Fidesz.

„Adresez cele mai sincere felicitări domnului Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, partidului Fidesz pe care îl conduce, dar şi întregului popor ungar pentru victoria remarcabilă în cadrul alegerilor parlamentare de ieri”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit preşedintelui, „este o dovadă a încrederii depline a cetăţenilor din Ungaria în politicile promovate de domnul Orban, apărarea şi promovarea intereselor naţionale ale statului”.

„Îi doresc succes şi noi realizări în continuare domnului Orban şi partidului al cărui preşedinte”, a subliniat şeful statului.

El a adăugat că are relaţii „relaţii bune personale cu domnul prim-ministru”. 

„Şi aşa cum am spus-o anterior, voi face totul pentru ca relaţiile dintre Republica Moldova şi Ungaria să înregistreze o dinamică pozitivă în toate domeniile de interes comun”, a încheiat Dodon.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite