Dodon, faţă-n faţă cu Putin: I-am urat victorie la prezidenţiale. Îl consider un lider remarcabil în istoria Rusiei VIDEO

Dodon, faţă-n faţă cu Putin: I-am urat victorie la prezidenţiale. Îl consider un lider remarcabil în istoria Rusiei VIDEO

Igor Dodon a declarat că majoritatea moldovenilor pledează pentru relaţii prietenoase cu Rusia şi pentru procesele integraţioniste din CSI. Şeful statului i-a urat succese preşedintelui rus în organizarea Campionatului Mondial de Fotbal ce va avea loc în Rusia. FOTO presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-au văzut pentru a şaptea oară în acest an marţi, 27 decembrie, în cadrul summit-ului neformal al ţărilor Comunităţii Statelor Independente (CSI) de la Moscova. Oficialii au „abordat toate aspectele legate de relaţiile bilaterale”.

Ştiri pe aceeaşi temă

De remarcat că Igor Dodon a stat la masa summit-ului aşezat chiar lângă Vladimir Putin, în stânga preşedintelui rus.

În fotografia comună, unde au participat cei nouă şefi de state ai ţărilor CSI prezenţi la eveniment, şeful statului, la fel, s-a aflat în stânga liderului de la Kremlin, doar că de această dată cei doi erau despărţiţi de preşedintele Kârgâstanului.

„Am remarcat faptul că, în pofida retoricii antiruse şi a acţiunilor Guvernului Moldovei şi ale majorităţii parlamentare, relaţiile dintre ţările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă”, a subliniat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedinele ţării i-a mulţumit liderului de la Kremlin „pentru tot ajutorul şi sprijinul acordat ţării noastre în ultimul an, în special în procesul de reglementare transnistreană, în soluţionarea problemelor ce ţin de exporturile moldoveneşti pe piaţa rusească şi amnistia migraţională pentru moldovenii care muncesc pe teritoriul Rusiei”.

„Anul 2018 este unul de importanţă crucială pentru ţările noastre. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al ţării. I-am urat domnului Putin victorie în acest scrutin. Îl consider un lider remarcabil în istoria Federaţiei Ruse care a întors ţării sale statutul de mare putere mondială”, a menţionat şeful statului.

Dodon şi-a exprimat speranţa că în anul 2018 Republica Moldova va reuşi să înregistreze un nou nivel de cooperare, „evitând tensiunile care au caracterizat relaţiile dintre ţările noastre în anul ce pleacă - 2017”.

citeste totul despre: