Dodon explică de ce este imposibil ca opoziţia să numească în funcţie alt Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că este imposibil ca PAS, Platforma DA, Pro Moldova şi Partidul Şor să învestească în funcţie un nou Guvern, chiar dacă vor obţine majoritate parlamentară. Dodon a accentuat că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru este prerogativa preşedintelui ţării, iar el nu va accepta candidatul formaţiunilor respective şi va încerca să provoace alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul unei emisiuni la Moldova 1, Igor Dodon a afirmat că, dacă opoziţia se va adresa la Curtea Constituţională în vederea suspendării din funcţie a preşedintelui, precum se întâmpla anterior în cazul refuzului de a semna anumite decrete, atunci preşedintele Parlamentului va fi împuternicit să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru. 

„Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de două-trei ori şi nimeni nu poate să mă impună să semnez alt candidat la funcţia de prim-ministru, chiar dacă vor folosi Curtea Constituţională, aşa cum făcea Plahotniuc”, a spus Dodon.

Potrivit lui, datorită faptului că speaker este socialista Zinaida Greceanîi, este exclus ca şi ea să accepte un premier al opoziţiei. În acest sens, Igor Dodon susţine că nu există mecanisme prin care opoziţia să numească în funcţie un nou Guvern, fără acordul preşedintelui ţării.

Igor Dodon a afirmat că Ion Chicu nu trebuie să demisioneze, iar Guvernul trebuie să continue proiectele pe care le-a început. Şeful statului a subliniat că demiterea Guvernului „înseamnă criză politică” şi alegeri parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite