Dodon explică de ce a anunţat că au ajuns 142.000 de doze de Sputnik V, în timp ce Ministerul Sănătăţii a comunicat că este vorba despre 71.000 de doze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a încercat să explice de ce a anunţat că în Moldova au ajuns 142.000 de doze de vaccin Sputnik V, deşi Ministerul Sănătăţii a comunicat ulterior că, în realitate, Moldova a recepţionat din Federaţia Rusă doar 71.000 de doze de vaccin.

Igor Dodon a precizat că Rusia a decis să doneze Republicii Moldova, în total, 182.000 de doze (91.000 prima doză şi rapelul). 

Dodon a recunoscut că sâmbătă, pe Aeroportul Chişinău, a ajuns doar un lot de 71.000 de doze (prima doză), dintre care 31.000 destinate regiunii transnistrene. Însă, potrivit lui, alte 71.000 de doze, preconizate pentru rapel, vor ajunge la începutul lunii mai, motiv pentru care dânsul a anunţat că este vorba despre un lot de 142.000 de doze. 

Dodon susţine că cele 142.000 de doze (prima doză şi rapelul) reprezintă prima parte a donaţiei, după care Rusia va oferi Republicii Moldova încă 40 de doze de vaccin.

Liderul socialiştilor a mai spus că rapelul trebuie făcut nu mai devreme de 21 de zile de la administrarea primei doze.

Amintim că Igor Dodon a încercat să profite de donaţia Rusiei pentru a-şi face imagine. Ex-preşedintele ţării a plecat de urgenţă vineri la Moscova, iar sâmbătă a anunţat că se întoarce la Chişinău cu acelaşi avion care va transporta în Moldova vaccinul Sputnik V. Liderul socialiştilor s-a lăudat, în prezenţa unui deputat rus, că donaţia de vaccinuri ruseşti i se datorează lui şi preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite