Dodon a discutat cu Krasnoselski despre decizia Tiraspolului de a interzice accesul în stânga Nistrului a automobilelor cu numere de înmatriculare moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselskii presedinte.md

Igor Dodon a anunţat că a avut vineri, 17 ianuarie, o discuţie telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, privind decizia autorităţilor din regiunea transnistreană de a interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldoveneşti accesul în Transnistria, ca răspuns la decizia Chişinăului de a interzice intrarea pe teritoriul controlat de autorităţile moldoveneşti a maşinilor înmatriculate în stânga Nistrului.

Preşedintele susţine că a convenit cu Krasnoselski sa găsească „de urgentă soluţii pentru a nu permite înrăutăţirea situaţiei legate de circulaţia transportului şi eventualele dificultăţi pentru cetăţeni”.

„Am stabilit ca instituţiile responsabile să identifice de urgenţă soluţii pentru evitarea unei situaţii de criză. În mod categoric, cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectaţi, iar in rezultatul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol toate subiectele şi situaţiile dificile vor fi soluţionate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, potrivit Agenţiei de presă IPN, Tiraspolul a anunţat că interzice, începând cu 24 ianuarie, trecerea „frontierei” Transnistriei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetăţeni rezidenţi permanent în Moldova şi care deţin permis de conducere al Republicii Moldova. Autorităţile de la Tiraspol susţin că această decizie va rămâne în vigoare până când Chişinăul va anula interdicţiile de intrare pe malul drept al Nistrului a maşinilor înmatriculate în Transnistria, interdicţii ce ar fi fost aplicate începând cu 10 ianuarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite