VIDEO Dodon, despre moldovenii care vor să revină în ţară: „Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon susţine că, deşi şi-ar dori acest lucru, însă este imposibil ca statul să poată să-i aducă acasă pe toţi cetăţenii care îşi doresc acum să revină în Republica Moldova, în contextul crizei mondiale provocate de răspândirea COVID-19. Preşedintele a subliniat că în limita capacităţilor sale, Guvernul a organizat mai multe curse charter pentru a oferi posibilitatea cetăţenilor să revină în ţară.

„Lucru ăsta este imposibil, chiar dacă nu ar fi vorba de 1 milion de cetăţeni. Chiar dacă ar fi vorba de câteva sute de mii de cetăţeni. Imaginaţi-vă doar 200 mii de cetăţeni, care sunt doar în Italia, să-i aduci pe toţi acasă în decurs de 1-2 săptămâni. În primul rând, noi nu avem aşa capacitate. În al doilea rând, imaginaţi-vă cum aceşti cetăţeni vor trece filtrele respective, ţinând cont de riscurile care sunt. De aceea, acolo unde putem să-i ajutăm, noi îi ajutăm”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la Moldova 1.

Preşedintele a menţionat că mai mulţi cetăţeni care anterior îl criticau, acum îl imploră ca dânsul să le ofere o mână de ajutor.

„Sunt diferite critici, unii care îmi scriau trei săptămâni sau trei luni în urmă „domnule Dodon, sunteţi ciuma roşie”. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă. Asta e bine”, a spus Igor Dodon, precizând că nu se referă la toţi cetăţenii, ci doar la unii. 

„Noi îi primim pe toţi acasă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem să nu supunem riscului 3 milioane de cetăţeni care se află aici acasă”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele a precizat că îşi doreşte ca toţi moldovenii să revină acasă şi să rămână aici.

„Vrem ca ei în sfârşit să înţeleagă că ar fi bine acasă. La noi moldoveanul ştiţi cum e? Când îţi e greu pe suflet şi când dai de o problemă, vrei acasă. Asta e bine. În general consider că după această situaţie ar fi bine ca câteva zeci de mii de moldoveni, poate chiar sute de mii, să rămână acasă. Poate vor înţelege că e mai bine să rămână acasă şi să ridicăm economia (...) Dacă ne-ar reuşi 100 de mii (de cetăţeni) pe fundalul acestei crize să-i aducem acasă şi să rămână acasă, noi nu vom avea atâtea case părăsite prin sate. Nu vom avea pământ pârloagă”, a subliniat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite