Dodon, despre mobilizarea militarilor ruşi la frontiera Ucrainei: „Poate fi război. Se va dori un conflict militar şi în Transnistria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, ex-preşedintele Igor Dodon, a comentat subiectul mobilizării trupelor ruse la frontiera de est a Ucrainei şi prezenţa navelor ruse în Marea Neagră. Igor Dodon nu exclude că este posibil ca Rusia să declanşeze un război împotriva Ucrainei.

Igor Dodon consideră că Moldova nu trebuie să se implice în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, dar nu exclude că Moldova s-ar putea implica, deoarece forţe din exterior ar controla Preşedinţia Republicii Moldova.

„Cu regret, din ceea ce văd, poate să fie război. Aceasta este o tragedie pentru această regiune, este o tragedie pentru Ucraina. (...) De ce noi să ne băgăm în toată chestia asta? Maia Sandu ar dori. Eu cred că acesta şi a fost scopul aducerii Maiei Sandu în fruntea Preşedinţiei, a celor care o controlează din exterior. (...) Practic, instituţia prezidenţială este total controlată din exterior. Aţi dat instituţia prezidenţială sub control extern. Dumneavoastră nici consilierii nu-i puteţi controla, pentru că sunt dirijaţi din afară”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa online de vineri.

„Eu vreau să greşesc, însă odată ce constatăm cu toţii că instituţia prezidenţială este condusă din exterior şi tot ceea ce spune si face Maia Sandu este coordonat de ambasadori, putem să presupunem şi noi avem mai multe detalii, ştiu despre ce vorbesc, putem presupune că în caz că va apărea un conflict în Ucraina, se va dori să se dezgheţe un conflict militar şi în Transnistria, cu scopul de a crea mai multe probleme în regiune. Acest lucru va fi imposibil fără implicarea Maiei Sandu. Sper să greşesc şi sper că Maia Sandu va începe să ia exerciţii independent, nu sub dictatura celor din exterior”, mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite