Dodon, despre Marea Unire din 1918: A fost o anexare forţată a Basarabiei, lucru recunoscut la nivel internaţional VIDEO

Dodon, despre Marea Unire din 1918: A fost o anexare forţată a Basarabiei, lucru recunoscut la nivel internaţional VIDEO

FOTO tass.ru

Igor Dodon afirmă că unioniştii din Republica Moldova vor pregăti diverse provocări în anul 2018, an în care se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire. Preşedintele susţine că scopul acestora este de a destabiliza situaţia din ţară. Potrivit lui, anul viitor nu există motiv de sărbătoare pentru că, de fapt, Basarabia ar fi fost anexată, iar Unirea nu s-a produs cu voinţa populaţiei dintre Prut şi Nistru.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu a fost niciun fel de unire. A fost anexarea cu forţa în anul 1918, când tot o mână de trădători s-au vândut. O parte sub riscul de a-şi pierde viaţa pentru că au fost ameninţaţi şi au votat în Sfatul Ţării, fără a întreba opinia majorităţii cetăţenilor Moldovei de pe atunci”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni duminică, 27 august, la NTV-Moldova.

Dodon susţine că, faptul că Basarabia a fost anexată de România este un „lucru recunoscut la nivel internaţional de mai multe state”. 
 
„Încercarea de a face în anul viitor mai multe acţiuni este o încercare de a destabiliza situaţia în Republica Moldova. Nu va fi simplu, dar sunt sigur că noi vom trece peste aceste provocări. Nu au ei nicio şansă. Nu le vom răspunde cu Ştefan cel Mare, în context bun”, a mai adăugat preşedintele.
 
Şeful statului a menţionat că cineva din istorici i-a spus că la Bucureşti nu există niciun monument al domnitorului „Ştefan cel Mare”, arătându-se dispus să dăruiască unul Capitalei României. „De ce nu?”, s-a întrebat Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările