Dodon: Decizia CC privind alegerea preşedintelui a fost o cedare din partea guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Curţii Constituţionale din 4 martie privind revenirea la alegerea directă a şefului statului reprezintă o cedare a actualei guvernări sub presiunea protestelor stradale, a declarat preşedintele PSRM, Igor Dodon, la Radio Moldova, transmite IPN.

„Cei de la guvernare s-au speriat. S-au speriat mai ales după protestul din 20 ianuarie, când au fost blocate căile de acces de la Parlament. Dacă nu erau aceste proteste, preşedintele avea să fie ales în Parlament şi se spune că ar fi fost găsite şi voturile necesare. Însă guvernanţii s-au speriat şi au cedat”, a declarat liderul socialist.

Totodată, Igor Dodon susţine că guvernarea a ales o cale greşită pentru a reveni la alegerea preşedintelui prin vot direct. „Aceasta se putea de soluţionat pe două căi legale, parlamentară sau prin referendum constituţional. Noi am susţinut şi una şi alta. Însă pentru a nu arăta că a cedat, guvernarea a făcut-o cu ajutorul Curţii Constituţionale, alegând o cale dubioasă”, a spus preşedintele PSRM.

Potrivit lui Dodon, guvernarea continuă să inducă populaţia în eroare cu diferite acţiuni populiste, care de fapt nu au acoperire. „Mai întâi au mărit preţul la energia electrică cu 37 la sută, după care anunţă cu mare fast că au micşorat tarifele cu 10 la sută. Puţini însă ştiu că preţul de import al energiei electrice s-a micşorat cu peste 20 la sută”, a spus Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite