Dodon critică ideea ministrei Agriculturii ca din strugurii ce nu pot fi vânduţi să fie făcut must pentru elevi: Nici pe vremea URSS nu-i venea nimănui în cap aşa ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon s-a arătat indignat de ideea ministrei Agriculturii, Georgeta Mincu, ca din strugurii ce nu pot fi vânduţi din cauza că au fost afectaţi de condiţiile meteorologice să fie făcut must, care ar urma să fie oferit elevilor în şcoli. Preşedintele ţării a declarat că nici în perioada URSS nimănui nu-i venea asemenea idei.

„Nici în timpul sovietic nu-i venea la nimeni în cap ca din strugurii tehnici să facă must ca să dea la copii, că asta e soluţia pentru agricultori. Oameni buni, oamenii doar văd lucrul ăsta şi mă întreabă pe mine: „Domnule preşedinte, mai apucaţi-i şi zdruncinaţi-i, poate se vor apuca de lucru. Dacă nu pot, mesajul a fost foarte clar în Parlament: „Doamna prim-ministru, dacă consideraţi că nu cineva nu face treabă, daţi-l într-o parte, veniţi cu propuneri. Dacă consideraţi că nu puteţi face în unele ministere, daţi-le nouă, socialiştilor”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la TRM.

Recent, în cadrul unei întâlniri organizate la Parlament cu producătorii de struguri, fiind întrebată cum fermierii să-şi vândă strugurii afectaţi de grindină, în situaţia în care nu există cumpărători, ministra Agriculturii a afirmat: „O să facem must pentru elevi la şcoală, nu ştiu. Alt ceva nu putem să propunem pentru anul acesta”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite