Dodon îi cere Maiei Sandu să iniţieze discuţii cu Vladimir Putin pe subiectul livrării gazelor: Trebuie să urce în avion şi să zboare urgent la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a îndemnat conducerea Republicii Moldova să iniţieze de urgenţă un dialog cu preşedintele rus, Vladimir Putin, privind semnarea unui acord de livrare a gazelor naturale către R. Moldova. Ex-preşedintele o avuză pe Maia Sandu de faptul că nu ar dori să aibă întrevederi cu liderul de la Kremlin.

„Situaţia privind gazele naturale este foarte complicată, iar autorităţile trebuie să se urce în avion şi să zboare urgent la Moscova pentru a ajunge la un acord în acest sens”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a spus că „Maia Sandu a refuzat să participe la şedinţa Consiliului şefilor de state al CSI, care va avea loc zilele acestea la Minsk”. 

„Natalia Gavriliţa va merge la eveniment în locul ei. De ce preşedintele nu doreşte să meargă la Minsk, unde ar mai fi putut să se întâlnească cu Putin şi să discute despre gaze?”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova va declara stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom, a declarat miercuri vicepremierul Andrei Spînu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite