Dodon va bloca schimbarea limbii de stat în cea română: Limba noastră este moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a dat asigurări joi, 12 octombrie, în cadrul unui interviu pentru presa rusă, că în calitatea sa de preşedinte al ţării nu va promulga legea propusă de către deputaţii liberal-democraţi, privind înlocuirea limbii moldoveneşti cu limba română în Constituţia Republicii Moldova. Şeful statului afirmă că va face tot ce-i stă în puteri pentru a bloca iniţiativa dată.

„Nu exclud că ei vor demara procedura (de modificare a Constituţiei). Socialiştii şi preşedintele nu o vor susţine. Eu voi bloca iniţiativa ce prevedere schimbarea limbii de stat”, a declarat Igor Dodon pentru Ria Novosti.

Potrivit lui, Curtea Constituţională are la dispoziţie şase luni pentru a se expune asupra avizului proiectului de lege respectiv, după care îl va trimite în Parlament.

„Sper că în Parlament nu se vor aduna 67 de voturi (majoritate constituţională). Dacă vor vota, eu nu voi promulga legea. Limba noastră de stat este moldoveneasca. Aşa a fost, este şi va fi”, a subliniat Dodon.

Amintim că deputatul PLDM Tudor Deliu a anunţat joi, 12 octombrie, în timpul şedinţei Parlamentului, că formaţiunea sa a reuşit să strângă cele 34 de semnături necesare pentru ca proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” în Constituţie să poată fi avizat de Curtea Constituţională.

„Sperăm că în viitorul apropiat vom purcede prin votul tuturor deputaţilor la modificarea acestui articol din Constituţie”, a declarat parlamentarul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite