Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău. Şeful statului anunţă că pleacă la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o nouă întrevedere miercuri, 30 august, cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin. Cei doi au discutat despre politica internă şi externă a Republicii Moldova, dar şi despre următoarea vizită a preşedintelui ţării în Federaţia Rusă.

„Am accentuat asupra necesităţii dezvoltării şi aprofundării relaţiilor de colaborare dintre statele noastre în interesul ambelor popoare”, a menţionat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

De asemenea, şeful statului afirmă că a discutat cu ambasadorul rus şi despre participarea sa la summit-ul Şefilor de State CSI, care va avea loc pe 11 octombrie curent, la Soci, unde Igor Dodon ar putea avea o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Preşedintele nu a oferit detalii dacă s-a discutat cu oficialul rus problema retragerii trupelor ruse din Transnistria, în contextul în care şi Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău la primit cu o zi înainte marţi, 29 august, pe Farit Muhametşin, iar „Ministrul Galbur a reconfirmat intenţia ţării noastre de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Andrei Galbur a subliniat faptul că această iniţiativă nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite