Dodon: Armatele române şi germane au nimicit aproximativ 300 mii de evrei pe teritoriul patriei noastre

Dodon: Armatele române şi germane au nimicit aproximativ 300 mii de evrei pe teritoriul patriei noastre

Preşedintele Igor Dodon a participat la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului la Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim. În acest context, şeful statului a declarat că „tragedia poporului evreiesc a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ţin să menţionez Holocaustul este o lecţie îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanţa păstrării păcii şi armoniei. Aşa ceva nu trebuie să se repete!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În contextul participării sale la evenimentele de comemorare a victimelor Holocaustului, Igor Dodon a mai spus că a depus „o coroană de flori în memoria celor şase milioane de evrei care au fost exterminaţi de către nazişti şi aliaţii acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial”.

Precizăm că tot în Israel, Igor Dodon a avut o întâlnire neoficială cu preşedintele român, Klaus Iohannis, iar apoi acesta a scris pe Facebook că românii sunt fraţi şi parteneri strategici ai Republicii Moldova.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: