Dodon: Armatele române şi germane au nimicit aproximativ 300 mii de evrei pe teritoriul patriei noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon a participat la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului la Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim. În acest context, şeful statului a declarat că „tragedia poporului evreiesc a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.

„Ţin să menţionez Holocaustul este o lecţie îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanţa păstrării păcii şi armoniei. Aşa ceva nu trebuie să se repete!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În contextul participării sale la evenimentele de comemorare a victimelor Holocaustului, Igor Dodon a mai spus că a depus „o coroană de flori în memoria celor şase milioane de evrei care au fost exterminaţi de către nazişti şi aliaţii acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial”.

Precizăm că tot în Israel, Igor Dodon a avut o întâlnire neoficială cu preşedintele român, Klaus Iohannis, iar apoi acesta a scris pe Facebook că românii sunt fraţi şi parteneri strategici ai Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite