Dodon anunţă în ce condiţii premierul Ion Chicu ar putea demisiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat că premierul Ion Chicu nu-şi va da demisia din funcţie la insistenţa opoziţiei. Şeful statului a specificat că singura situaţie în care prim-ministrul va demisiona va fi în contextul provocării alegerilor parlamentare anticipate, însă această situaţie urmează a fi analizată şi eventual provocată la momentul potrivit..

„Nu cred că Guvernul îşi va da demisia la cererea opoziţiei. Acest lucru nu se va întâmpla. Vedem acum o presiune din partea mai multor oponenţi politici care cer de urgenţă demisia Guvernului. Dacă ei consideră că acest Guvern cu ceva a greşit, nu au decât să iniţieze toate procedurile - moţiune de cenzură şi să meargă conform procedurii. Ei înţeleg că acest lucru nu au capacitate să-l facă şi fac presiuni publice pentru ca acest Guvern să plece”, a afirmat Igor Dodon la o emisiunea de la NTV-Moldova.

Preşedintele a precizat că sunt două soluţii prin care se poate ajunge la anticipate: „sau demisia Guvernului şi nealegerea altui Guvern, sau Parlamentul nu aprobă nicio lege în decurs de 90 de zile”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite