Dodon anunţă în ce condiţii premierul Ion Chicu ar putea demisiona

Dodon anunţă în ce condiţii premierul Ion Chicu ar putea demisiona

Igor Dodon a anunţat că premierul Ion Chicu nu-şi va da demisia din funcţie la insistenţa opoziţiei. Şeful statului a specificat că singura situaţie în care prim-ministrul va demisiona va fi în contextul provocării alegerilor parlamentare anticipate, însă această situaţie urmează a fi analizată şi eventual provocată la momentul potrivit..

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu cred că Guvernul îşi va da demisia la cererea opoziţiei. Acest lucru nu se va întâmpla. Vedem acum o presiune din partea mai multor oponenţi politici care cer de urgenţă demisia Guvernului. Dacă ei consideră că acest Guvern cu ceva a greşit, nu au decât să iniţieze toate procedurile - moţiune de cenzură şi să meargă conform procedurii. Ei înţeleg că acest lucru nu au capacitate să-l facă şi fac presiuni publice pentru ca acest Guvern să plece”, a afirmat Igor Dodon la o emisiunea de la NTV-Moldova.

Preşedintele a precizat că sunt două soluţii prin care se poate ajunge la anticipate: „sau demisia Guvernului şi nealegerea altui Guvern, sau Parlamentul nu aprobă nicio lege în decurs de 90 de zile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: