Dodon, amendat cu 9.000 de lei după ce a folosit simboluri de război interzise de legislaţia moldovenească

Dodon, amendat cu 9.000 de lei după ce a folosit simboluri de război interzise de legislaţia moldovenească

Ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost amendat cu 9.000 de lei de Poliţie, după ce a purtat panglica Sfântului Gheorghe, în ziua de 9 mai, care a fost recent interzisă de Parlamentul de la Chişinău. Dodon a anunţat că va contesta amenda în instanţa de judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernarea a trimis poliţia să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanţele de judecată. E o lege anticonstituţională, care în cele din urmă va fi anulată”, a scris Igor Dodon pe reţelele de socializare.
 
Potrivit lui Dodon, pe lângă caracterul anticonstituţional, această lege are un caracter discriminatoriu şi divizează artificial societatea, fiind profund antidemocratică. 
 
„Totul va fi bine. Guvernările trec, simbolurile Victoriei rămân”, a adăugat Dodon.

Potrivit legii, purtarea sau răspândirea simbolurilor agresiunii militare ruse se sancţionează cu amenzi de până la 9.000 de lei pentru persoane fizice. În cazul persoanelor cu funcţii de răspundere, amenda este de până la 18 000 lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările