Dodon, către agricultorii protestatari care vor să vină cu tractoarele la Chişinău: „Mai bine arau sau semănau câteva hectare cu motorina ceea”

Dodon, către agricultorii protestatari care vor să vină cu tractoarele la Chişinău: „Mai bine arau sau semănau câteva hectare cu motorina ceea”

Igor Dodon spune că ar fi mai bine ca agricultorii protestatari, care intenţionează să vină cu tractoarele la Chişinău pentru a-şi exprima nemulţumirea că Guvernul nu i-ar ajuta suficient în urma secetei, să utilizeze motorina pe care o consumă tractoarele în drumul spre Capitală în a ara sau a semăna pământul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Blocarea străzilor nu va duce la găsirea unei soluţii mai repede. Ceea ce vor acei politicieni care încearcă să vă utilizeze, să cadă Guvernul sau să plece ministrul, de la asta nu apar bani în buget, de la asta nu apar 4 miliarde de lei să dea la toţi câte 3.000 de lei pe hectar la 1 milion de hectare”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.
 
Preşedintele a accentuat că Guvernul poate oferi la ora actuala doar 1.000 de lei per hectar agricultorilor care au avut de pierdut în urma secetei, pentru că în buget nu există mai multe resurse financiare. Potrivit lui, în istoria R. Moldova niciun Guvern nu a oferit mai mulţi bani agricultorilor decât cel actual.

Amintim că agricultorii au anunţat că vor veni vineri, 14 august, la Chişinău, după ce au fost opriţi din drum de Poliţie în seara zilei de joi, 13 august, la intrarea în Capitală. Poliţia a oprit tractoarele după ce primarul Ion Ceban a solicitat intervenţia ministrului de Interne în gestionarea situaţiei, pentru a nu admite ca intrarea în oraş a zecilor de tractoare să ducă la crearea ambuteiajelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: