Dodon va aborda la Ankara şi subiectul profesorilor turci expulzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Recep Erdogan presedinte.md

„E dificil acest lucru”, a răspuns Igor Dodon, atunci când a fost întrebat dacă va cere ca profesorii turci, expulzaţi în septembrie 2018, să fie aduşi în Republica Moldova şi judecaţi de către organele competente moldoveneşti. Întrebarea i-a fost pusă şefului statului în contextul acţiunii de protest organizate la Preşedinţie, la sfârşitul săptămânii trecute, de soţia unuia dintre profesorii expulzaţi şi condamnaţi în Turcia, transmite IPN.

Şeful statului a spus că profesorii sunt cetăţeni ai Turciei, iar cererea uneia dintre soţia, care a fost adresată preşedintelui, trebuie discutată cu autorităţile Turciei, transmite IPN. Preşedintele a anunţat că are o invitaţie oficială din partea preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, de a efectua o vizită oficială la Ankara, pe 30 decembrie, unde, dacă va merge, va aborda şi subiectul profesorilor turci expulzaţi.

În cadrul vizitei la Ankara, urmează semnarea mai multor acorduri bilaterale. La fel, va avea loc şedinţa Consiliului de cooperare strategică dintre cele două ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite