DOCUMENT Ion Ceban, obligat să scoată toate panourile sale electorale, după ce a folosit imaginea domnitorului Ştefan cel Mare

DOCUMENT Ion Ceban, obligat să scoată toate panourile sale electorale, după ce a folosit imaginea domnitorului Ştefan cel Mare

Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a decis că Ion Ceban, candidat PSRM la funcţia de primar de Chişinău, este obligat să retragă toate materialele electorale pe care au fost incluse imaginea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Instanţa a decis, în urma unei sesizări depuse de către candidatul USB la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, că Ion Ceban a încălcat legislaţia electorală când a folosit imaginea domnitorului în scopuri electorale, fapt interzis de legislaţie. 

Hotărârea instanţei poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 24 de ore.

Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a declarat „legea este una pentru toţi” şi că se respecta decizia instanţei.

„Colegii mei deja au început acţiunile de eliminare a materialelor care conţin elemente neadmise de legislaţia electorală”, a spus Ceban.

Amintim că, la fel la sesizarea lui Valeriu Munteanu, instanţa l-a obligat şi pe candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, să retragă toate materialele electorate în care apare imaginea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: