DOC Cum a răspuns Parlamentul de la Chişinău la cererea privind adoptarea declaraţiei de unire a Republicii Moldova cu România

DOC Cum a răspuns
Parlamentul de la Chişinău la cererea privind adoptarea declaraţiei de unire a Republicii Moldova cu România

Reprezentanţii unui partid politic de la Chişinău au cerut Parlamentului adoptarea unirii Republicii Moldova cu România FOTO: Adevărul

Liderul formaţiunii politice „Dreapta”, Ana Guţu, a prezentat documentele în care spicherul Andrian Candu şi preşedintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, răspund la cererea privind aprobarea de către Legislativ a declaraţiei de unire a Republicii Moldova cu România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ana Guţu a postat pe Facebook cele două răspunsuri care sunt practic identice. Potrivit reprezentanţilor Parlamentului, răspunsul se bazează pe Articolul 73 din Constituţie.

„Dreptul de iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor în Parlament, preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului, Adunării Populare din Găgăuzia şi orice mandat imperativ este nul. Parlamentul/deputaţii îşi rezervă dreptul de a decide asupra necesităţii şi oportunităţii înregistrării unei iniţiative legislative în acest sens, respectiv adoptarea acesteia. Prin urmare, Comisia juridică, numiri şi imunităţi consideră că nu este necesar formularea şi expedierea unui răspuns în acest sens”, se arată în cele două documente semnate de Andrian Candu şi Raisa Apolschi.

Liderul pardidului „Dreapta”, Ana Guţu, a comentat afirmaţiile deputaţilor, calificându-le drept „bâlbâieli”. „Cel puţin, nu este un refuz, chiar dacă ambele scrisori seamănă a bâlbâială”, a menţionat Ana Guţu. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările