Doar două partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoarea ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi ar fi acumulate de Partidul Socialiştilor –  35%, urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate – cu 18%. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Partidul Democrat ar acumula 5% din voturi, în condiţiile unui prag electoral de 6%, iar Platforma Demnitate şi Adevăr –  3,3%.

Din totalul celor care au spus că sunt decişi să meargă la vot (68% dintre cei intervievaţi), opţiunile electorale se repartizează astfel: PSRM – 51% din voturi, PAS – 26%, PDM – 6,9% şi Platforma DA – 4,8%.

Întrebaţi despre politicanul în care au cea mai mare încredere, 52,2% dintre respondenţi l-au menţionat pe Igor Dodon. 20,4% au spus că au încredere în Maia Sandu, 4,3% l-au numit pe Pavel Filip, iar 4,2% au încredere în Andrei Năstase. Aceştia sunt urmaţi de Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc. De cea mai puţină încredere se bucură preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localităţi de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului faţă în faţă. Eşantionul a constat din 1181 de respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 3%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite