Dmitri Rogozin va sosi astăzi în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin vine, astăzi, la Chişinău, la invitaţia omologului său moldovean, Valeriu Lazăr. În cadrul vizitei, oficialul rus se va întâlni şi cu premierul Iurie Leancă.

Valeriu Lazăr este primul pe agenda întâlnirilor viceministrului rus. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali vor discuta despre relaţiile bilaterale moldo-ruse: aspectele legate de comerţ, precum şi agenda energetică.

Consiliul Unirii se declară împotriva vizitei la Chişinău a vicepremierului rus, Dmitri Rugozin, şi a Patriarhului Kiril şi susţin că vor organiza o acţiune paşnică de protest, în care îşi vor manifesta dezacordul. „Consiliul Unirii îi îndeamnă atât pe români, cât şi pe alogenii cu demnitate naţională să se alăture acţiunilor de sensibilizare asupra lipsei de verticalitate a puterii în faţa Rusiei şi a pericolului de compromitere a interesului naţional şi a obiectivului european al populaţiei Republicii Moldova“, a citat din declaraţie preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco.

Ulterior, Dmitri Rogozin va avea o întrevedere şi cu  premierul Iurie Leancă. Pe 3 septembrie, trimisul de la Kremlin va merge la Tiraspol unde va pune piatra de temelie a unui spital. Pe malul stâng al Nistrului, Dmitri Rogozin se va întâlni cu aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol.

Experţii despre vizita lui Dmitri Rogozin: „Este o sfidare la adresa Republicii Moldova“

UPDATE Presa transnistreană: Rogozin vine la Tiraspol „ca să avertizeze Chişinăul despre pericolul semnării acordurilor la Vilnius“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite