Dmitri Gordon: „Maia Sandu se teme să abordeze o poziţie pro-ucraineană activă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Maia Sandu
Preşedintele Maia Sandu

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon e de părere că Republica Moldova a oferit puţin sprijin Ucrainei în contextul invaziei ruse. Totodată, el consideră că preşedintele Maia Sandu nu are o poziţie pro-ucraineană activă pentru că îi este teamă de reacţia Rusiei.

„Eu am vrut susţinere de la Moldova în primul rând, dar nu am văzut-o. Maia Sandu se teme să abordeze o poziţie pro-ucraineană activă, pentru că se teme că astfel îşi va pune în pericol ţara. În Moldova au rămas avioanele MiG, pe care autorităţile au refuzat să le ofere Ucrainei. Daţi-ne MiG-urile, avem nevoie de ele, dar nu ni se dau”, a declarat Dmitri Gordon la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

În opinia jurnalistului, o dată cu invazia rusă în Ucraina, „a început Al Treilea Război Mondial”. 

„Al Treilea Război Mondial a început în 24 februarie, atunci când Putin a invadat Ucraina, o ţară care nu i-a făcut niciun rău, nu a atacat-o şi nu a avut niciun plan în acest sens”, a spus Gordon. 

Jurnalistul ucrainean a mai spus că Republica Moldova ar trebui să aibă curaj să „alunge separatiştii din Ucraina şi să îşi restabilească integritatea şi suveranitatea”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite