Dionis Cenuşă: Victoria lui Andrei Năstase se datorează parţial votului de boicot împotriva lui Ion Ceban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Analistul politic Dionis Cenuşă susţine că victoria lui Andrei Năstase în alegerile pentru Primăria Chişinău se datorează parţial votului de boicot împotriva lui Ion Ceban. Expertul mai afirmă că „victoria lui Andrei Năstase aduce speranţă în rândurile votanţilor proeuropeni, dar acesta şi aliaţii lui trebuie să demonstreze că sunt capabili să îmbunătăţească administrarea Capitalei”.

„În loc de anunţarea planurilor electorale ulterioare, Năstase trebuie să se concentreze pe afacerile Primăriei, a căror neglijare poate avea costuri majore pentru Platforma DA şi partenerii săi politici”, a scris Dionis Cenuşă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit expertului, „greşelile şi ezitările lui Năstase în funcţia de primar al Chişinăului vor fi contabilizate şi folosite ca critici de către Ion Ceban şi Socialişti, pregătindu-se pentru alegerile locale din 2019”.

„Preluarea Chişinăului este doar un început, iar modul în care va gestionat contează la fel de mult sau chiar mai mult. De aceea, Năstase trebuie să găsească în mod urgent cele mai bune şi integre cadre cu care să impresioneze locuitorii Chişinăului, dar şi restul ţării”, a declarat Cenuşă.

El a adăugat că „preluarea Chişinăului reprezintă atât o provocare, cât şi o oportunitate politică imensă pentru forţele pro-UE din opoziţia extra-parlamentară”. 

„Astfel, cetăţenii vor avea posibilitea să compare calitatea guvernării locale în Chişinău în frunte cu Andrei Năstase cu calitatea guvernării la nivel naţional, asigurată de către Democraţi”, a conchis analistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite