Diacov, despre faptul că Harunjen ar fi omul lui Plahotniuc: La noi se speculează, se vorbeşte că telefoane, chestii, influenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea în funcţie a noului procuror general, Eduard Harunjen, a stârnit un val de critici din partea opoziţiei de la Chişinău. Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, Renato Usatîi, dar şi alţii, au declarat că şeful procuraturii este omul democratului Vlad Plahotniuc, iar concursul de selectare al acestuia în funcţie a fost mimat. Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a infirmat aceste acuzaţii miercuri, 7 decembrie.

„Domnul Harunjen este un om tânăr, activ, pregătit din câte eu înţeleg şi cunosc. Sarcina principală a lui Harunjen este să scape de această imagine care a fost creată de oponenţii politici în lupta politică şi să demonstreze că procuratura este o instituţie independentă şi de care depinde dreptatea şi adevărul în această ţară. 

La noi se speculează, se vorbeşte că telefoane, chestii, influenţe şi aşa mai departe. Bun, dacă eu sunt procuror şi am o poziţie civică, profesională şi fiecare îşi face datoria până la capăt, atunci niciun fel de influenţă nu poate exista”, a declarat Diacov la emisiunea „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite