Diacov, despre acuzaţiile că primarii sunt şantajaţi pentru a trece la PD: Turismul ăsta ar fi bine să se oprească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, respinge acuzaţiile că primarii din teritoriu sunt şantajaţi prin intermediul dosarelor penale cu scopul de a părăsi formaţiunile din care fac parte şi de a adera la PDM. Deputatul s-a arătat surprins că aleşii locali ar putea fi convinşi în aşa fel să vină în rândurile democraţilor, subliniind că asta ar însemna că sunt „primari din paie”.

„Partidele care speculează (...) asta înseamnă că ei au primari din paie sau primari care n-au nicio poziţie. Cum îşi aleg ei candidaii la funcţia de primari dacă ei aşa uşor trec încolo-încoace”, a declarat Dumitru Diacov luni, 26 februarie, la emisiunea „Adevărul Live” de pe adevărul.ro.

El afirmă că nu a şantajat şi nu a îndemnat niciun primar să adere la PDM, dar admite că poate „o fac oamenii noştri din teritoriu”. 

„Eu înţeleg de ce un primar sau altul se duce, că nu se duce la un partid aflat în opoziţie. De la un partid aflat în opoziţie se duce la un partid care este la guvernare. Mentalitatea noastră de ani de zile a fost aşa, dacă să mă duc undeva, să mă duc la un partid care este la guvernare fiindcă eu sunt primar, eu răspund de situaţia din sat, vreau să mai am nişte proiecte pentru reparaţia drumurilor, şcolilor (...) dar asta nu înseamnă că umblă cineva şi încearcă să-i aducă de la un partid la altul”, a specificat Diacov.  

Diacov a mai spus că învinuirile despre primarii care sunt şantajaţi pentru a trece la PDM reprezintă o retorică electorală a partidelor de opoziţie.

Amintim că fostul primar de Chişinău Dorin Chirtoacă a afirmat recent că primarii liberali din localităţile Republicii Moldova sunt ameninţaţi cu dosare penale pentru ca aceştia să adere la Partidul Demorat (PD) sau la Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Din acest motiv, vicepreşedintele PL consideră că PUN ar fi o formaţiune afiliată PD.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite